Home > Dit zijn we

Ik ben wij

Viptrust is Juliaan. En Juliaan ben ik. Al 14 jaar werk ik met authenticatie. Vroeger was dat vrij eenvoudig, klanten wisten niets van beveiliging en hackers waren hobbyisten. Nu is dat anders. Met het Internet of Things, internetbankieren en een overheid die je informatie digitaal van je eist, moét je als serieuze professional waterdicht beveiligen.

Ik heb de ontwikkelingen van dichtbij meegemaakt. Met 3 partnerbedrijven ontwikkelde ik jarenlang authenticatiesoftware waarmee we het onderwijs beveiligen. Ik kwam erachter dat het principe van beveiliging eenvoudig is, maar de praktijk anders. Inloggen is lastig. Je werpt een barrière op die gebruikers zelf ook moeten overwinnen. Dat geldt voor iedereen, of je nou leraar bent of IT-consultant. En elke applicatie vraagt je opnieuw in te loggen.

Met Entrust Datacard, onze partner uit Canada, veranderen we dat. Met honderden programmeurs en fijne IT-collega's lever ik nu betere diensten dan ik vroeger kon dromen. Ik maak dagelijks het leven van ruim 14.850 gebruikers makkelijker. Van 1 á 2 applicaties in het begin beveiligen we nu gemiddeld 8 verschillende applicaties met ons SSO (single sign on) systeem.

We groeien hard. En daarmee bedoel ik mezelf, het bedrijf en Entrust. Maar we zijn er nog lang niet. Elke dag kleuren we het plaatje nog iets mooier in. Herken je dat? Dan spreken we binnenkort gewoon eens af.

Juliaan van Heyningen - Viptrust